Despre Michelin Crossclimate 2

img26/03/2024

Michelin Crossclimate 2 este o anvelopă direcțională all-season adaptată condițiilor meteorologice de iarnă. Se caracterizează printr-un nivel ridicat de siguranță atât pe drumurile însorite, cât și pe cele înzăpezite. Modelul 2017 este considerat o alegere excelentă pentru extrasezon.

Apariția anvelopei Michelin Crossclimate 2 poate fi numită neașteptată: predecesorul său Crossclimate, lansat în producție de masă în 2015, din anumite motive a arătat rezultate excelente în teste independente, în ciuda faptului că era o anvelopă all-season. În același timp, s-a dovedit a avea mai puțin succes la testele anvelopelor de vară.

Din punct de vedere al îmbunătățirilor pozitive, ar fi foarte logic să creștem „performanța” anvelopei în condiții meteorologice de vară, dar producătorul a procedat altfel. El a văzut o nevoie presantă de tracțiune îmbunătățită pe zăpadă și și-a îndreptat atenția către performanța în toate anotimpurile.

Și așa s-a terminat. Acum francezii declară cu încredere că caracteristicile de tracțiune ale Crossclimate 2 pe zăpadă nu sunt inferioare principalelor modele concurente pentru toate anotimpurile. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, deteriorarea versiunii Plus este mult mai lentă.

Caracteristicile de aderență ale Michelin Crossclimate 2 pe asfalt uscat sunt comparabile cu indicele de siguranță al anvelopelor de vară premium, conform garanției producătorului. Caracteristicile ridicate de aderență, atât pe suprafețele umede, cât și pe cele uscate, vă permit să vă deplasați confortabil în timpul schimbărilor de anotimp și să „urcați” pante înzăpezite, unde cu siguranță anvelopele de vară ar începe să alunece.

În plus, anvelopele Michelin Cross Climate2 pot fi folosite chiar și atunci când adâncimea rămasă a canelurii este mai mică de 4 mm.

Compusul de cauciuc al benzii de rulare Michelin Cross Climate Plus include elastomeri speciali, silice și cauciuc, care nu numai că îmbunătățesc stabilitatea pe o gamă largă de temperaturi, dar și optimizează aderența în toate condițiile meteorologice. Michelin sustine ca modelul poate fi folosit la temperaturi de la -30°C la +40°C.

Michelin Crossclimate 2 Summer cu logo-ul său fulg de zăpadă (3PMSF, 3 Peaks Mountain Snow Flake) poate fi utilizat pe tot parcursul anului. De asemenea, sunt durabile și oferă mișcare de la primul până la ultimul kilometru.