Vehiculele electrice poartă anvelopele mai repede decât vehiculele motor cu ardere internă .

img23/05/2023

Proprietarii de mașini electrice au descoperit brusc că este mult mai probabil să fie nevoiți să își schimbe anvelopele decât mașinile cu motoare cu combustie internă. Această caracteristică neplăcută a vehiculelor electrice a fost confirmată de Bridgestone, un cunoscut producător de anvelope. Acesta a decis să corecteze situația după ce a dezvoltat anvelope special pentru mașinile electrice.

Compania susține că anvelopele de pe vehiculele electrice se uzează într-adevăr cu 30% mai repede - totul se datorează greutății mai mari a vehiculelor electrice și accelerației în medie mai rapide. Săptămâna aceasta, Bridgestone a dezvăluit anvelopele concepute special pentru vehiculele electrice.

Compania consideră că modelul Turanza EV este exact tipul de anvelopă care poate fi recomandat pentru vehiculele electrice. Problema uzurii este rezolvată prin tehnologia Enliten. În plus, a fost dezvoltat un polimer special numit PeakLife, care reduce rezistența la rulare. Modelul benzii de rulare QuietTrack previne, de asemenea, zgomotul inutil. Designul general este inspirat de soluțiile de turism ale companiei.

În același timp, uzura accelerată are un impact asupra calității aerului. Se raportează că în Oslo, unde mașinile electrice reprezintă 2/3 din totalul mașinilor înmatriculate în capitala norvegiană, aerul conține niveluri "nesănătoase" de particule microscopice rezultate din abraziunea anvelopelor pe asfalt.

În dezvoltarea modelului Turanza EV, Bridgestone a testat prototipuri cu mașini electrice populare: toate variantele Tesla, precum și Ford Mustang Mach-E.  Noua anvelopă este fabricată în proporție de 50 la sută din materiale regenerabile și reciclabile și folosește, de asemenea, cauciuc sintetic cu plastic reciclat pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător. Producătorul garantează 50.000 de mile (80.500 km).

Este cunoscut faptul că producătorul Continental a dezvoltat și el anvelope speciale pentru mașini electrice - EcoContact 6, iar Michelin recomandă modelele sale speciale pentru mașini electrice.

Reprezentanții producătorului consideră că mașinile electrice Tesla sunt pe șosea de suficient de mult timp pentru ca proprietarii să tragă deja anumite concluzii, iar acum oamenii caută noi opțiuni pe baza a ceea ce au învățat în timp ce dețineau o mașină electrică. Compania crede că până la sfârșitul deceniului 30% din mașinile noi vor fi electrice. Anvelopele pentru mașinile electrice sunt, de obicei, un succes sau o ratare. Fie că este vorba de anvelope orientate spre mediu, care oferă puțină aderență și mult zgomot, sau de anvelope de vară tenace care afectează negativ autonomia, găsirea anvelopei potrivite pentru mașina electrică poate fi dificilă. Bridgestone încearcă să atenueze această confuzie prin lansarea unei noi game de anvelope concepute special pentru vehiculele electrice.



Supranumite Turanza EV Grand Touring, noile anvelope Bridgestone au fost dezvoltate cu accent pe durabilitate, confort, performanță și eficiență. Anvelopele prezintă o rezistență redusă la rulare, ceea ce sporește autonomia și durabilitatea. De asemenea, anvelopele Turanza EV beneficiază de o garanție de 80.000 km. În plus, Bridgestone afirmă că anvelopele lor se concentrează și pe manevrabilitate și frânare, în special pe suprafețe umede.

Anvelopele Turanza EV Grand Touring dispun, de asemenea, de tehnologia QuietTrack, proprietatea Bridgestone, menită să reducă la minimum zgomotul de drum. Unele anvelope pentru mașini electrice sunt cunoscute pentru faptul că sunt destul de zgomotoase, iar zgomotul poate părea mai semnificativ din cauza lipsei zumzetului motorului. Accentul pus pe reducerea zgomotului rutier produs de anvelope este vital, deoarece sporește liniștea liniștită a condusului electric.

Anvelopele Turanza EV sunt oferite ca anvelope pentru toate anotimpurile pentru toate produsele Tesla actuale (Model 3, Y, S și X) și pentru Ford Mustang Mach-E .

Anul viitor, gama se va extinde la alte treisprezece vehicule electrice.

Bridgestone promite multe în ceea ce privește noile sale anvelope Turanza EV Grand Touring. Anvelopele fabricate special pentru vehiculele electrice, axate pe durabilitate și eficiență, păstrând în același timp caracteristicile de condus, sunt susceptibile să atragă un public numeros.